Case Renta

Analytiikka yrityksen aivoina

Katso tarina

Renta One:

Hajautetun arkkitehtuurin aivot

Data ja analytiikka ovat Rentan digitalisaatiostrategian ytimessä. Globaalin data- ja analytiikkaratkaisun avulla Renta yhtenäistää kunkin toimintamaan itsenäisten toiminnanohjaus- ja talousjärjestelmien tiedot tehokkaasti.

Renta One on selainpohjainen johtamisnäkymä, jonka avulla yrityksessä oleva data tuodaan yhdenmukaisesti kaikille tasoille ja työntekijöille hyötykäyttöön. Ratkaisun avulla kansainvälisen yhtiön eri maiden datat saadaan vertailukelpoisiksi ja lähes reaaliaikainen liiketoiminnan seuraaminen mahdolliseksi. Ratkaisu perustuu Cubiqin Financial Hub ja Management Hub -ratkaisukonsepteihin.

Renta One ja muut Qlik-pohjaiset analytiikkaratkaisut mahdollistavat reaaliaikaisen konevuokrausliiketoiminnan johtamisen päivätasolla läpi yrityksen eri toimintojen.

Renta DigiOffice:

Digitaalisen tuote­kehityksen toiminta­mallit käytössä myös sisäisten ratkaisujen toteutuksessa

Digitaalinen etumatka on Rentan tärkeä erottautumistekijä ja kilpailuetu konevuokrausmarkkinassa. Renta on alusta asti panostanut kilpailijat päihittävien digitaalisten ratkaisujen kehittämiseen sekä omille työntekijöilleen että asiakkailleen.

Ratkaisujen kehitys on organisoitu ketterään, muusta IT-organisaatiosta erilliseen Renta DigiOfficeen. DevOps-mallissa Rentan, Cubiqin ja muiden kumppanien asiantuntijat toteuttavat ja ylläpitävät digitaalisia työkaluja tehokkaasti ja työskentelevät läheisessä luottamussuhteessa yhtenä tiiminä.

Analytiikkaratkaisumme on hajautetun arkkitehtuurimme aivot, jossa eri maiden järjestelmien data yhdenmukaistetaan ja jalostetaan havainnolliseksi raportoinniksi loppukäyttäjille.

Ilman sitä yhtiön tehokas johtaminen valitulla arkkitehtuurilla ei olisi mahdollista.”

– Lauri Matikainen
CFO, Renta Group

Meille data-analytiikka ei ole ainoastaan IT-tekemistä muun tekemisen joukossa vaan jo toteutunut kilpailuetu, jonka avulla Renta on kasvamassa yhdeksi Pohjois-Euroopan johtavista konevuokraamoista.”

– Joel Särkkä
CIO, Renta Group

Case tiedot

Asiakas

Renta Group Oy

Tekno­logiat

  • Qlik Sense
  • Amazon Web Services (AWS)

 

}

Yhteistyö alkanut

2020

Linkki

Lue lisää osoitteessa
renta.com

 

Yhteistyön
osa-alueet

  • Analytiikkaratkaisujen kehitys

  • Data engineering (data-alustan jatkuva kehitys ja datan hallinta)

  • Analytiikkaratkaisujen toteutus ja Qlik-ympäristön SaaS-modernisointi

  • Jatkuva DevOps-yhteistyö Rentan Digi Officessa

Yhteistyön
hyödyt

”Cubiq on ollut Rentalle erinomainen kumppani. Meille on tärkeää tehdä avainkumppaniemme kanssa pitkäjänteistä yhteistyötä, joka perustuu yhteiseen näkemykseen tulevaisuudesta ja joustavuuteen molemmin puolin. Arvostamme erittäin paljon Cubiqin proaktiivisuutta ja ratkaisuhakuisuutta. Cubiqin asiantuntijat ovat suoraan Rentan liiketoiminnan kanssa yhteistyössä ja osallistuvat aktiivisesti toiminnan kehittämiseen.”

– Lauri Matikainen
  CFO, Renta Group

Renta yrityksenä

Paikallisuus

Luotettavuus

Vastuullisuus

Renta Group Oy on suomalainen vuonna 2016 toimintansa aloittanut rakennuskoneita ja -laitteita vuokraava yhtiö. Renta toimii Pohjois-Euroopassa 8 maassa yli 1500 työntekijän voimin 136 toimipaikan verkostolla. Vuokrattavan kaluston tarjoama kattaa laajasti työmailla käytettävät koneet ja laitteet sekä niihin liittyvät palvelut. Rakennuskoneiden lisäksi yhtiö tarjoaa työmaatilat, teline- ja sääsuojauspalvelut sekä rakentamiseen liittyvät työmaapalvelut.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä, niin keskustellaan tarkemmin, miten voisimme yhdessä optimoida organisaationne analytiikan arvoketjua.

 

Ossi Erkkilä

+358 40 032 3264
ossi.erkkila@afry.com

Demo / Soittopyyntö

1 + 8 =

Katso myös

Fortum

Fortum toteutti yhteistyössä Cubiqin kanssa Fortum Lens -palvelun.

Vincit

Moderni analytiikka itseohjautuvan organisaation tukena.

Cubiq Financial Hub

Älykästä talous­raportointia.

Snellman

Snellmanin menestysresepti työhyvinvoinnin kehittämiseen