Cubiq on nyt viisivuotias ja kasvaa kohisten kohti analytiikkatalojen kuninkuutta. Haastattelimme juhlavuoden kunniaksi viittä cubiqlaista, jotka ovat aloittaneet meillä eri aikaan. Mitä heille merkitsee olla Cubiqin kuutio ja millaisena Cubiq heidän silmissään näyttäytyy? Pidemmittä puheitta, päästetään tähtistaramme ääneen!

MOIKKA! KERROTKO VÄHÄN ITSESTÄSI JA TÖISTÄSI?

Joonas: Olen espoolainen perheenisä, jonka harrastuksiin kuuluu läjä monipuolista liikuntaa runsaasti annosteltuna. Cubiqilla toimin Lead konsulttina ja pääasiassa teen Qlik-kehitystä ja analytiikka-arkkitehtuurin suunnittelua.

Anna: Olen Anna ja toimin seniorikonsulttina Cubiqilla pääasiassa Qlik-tuotteiden parissa.

Linnea: Toimin konsulttina Cubiqin Tampereen toimistolla. Silloin kun en ihmettele scriptin saloja, juoksen frisbeen perässä, notkun ihmisten kanssa tai katson dekkarisarjoja.

Mäihä: Olen Marko Mella. Toimin Cubiqilla senior konsulttina ja pääasiallisesti toteutan uusia Qlik-toteutuksia ja kehitän vanhoja uusien aikakausien ja tarpeiden mukaan. Asun Helsingin Kalliossa ja työmatkani paahdan sähköpotkulaudallani Helsinginkadun läpi, jossa näkeekin hyvin laajan ihmiskattauksen. Talviharrastuksenani toimii jääkiekko, kesäisin tykkään pelata auringonpaisteessa ja hyvässä seurassa golfia. Siinä onkin hermoja raastava laji.

Niko: Olen Niko ja työskentelen Cubiqilla konsulttina.
 


Joonas

KUINKA KAUAN OLET OLLUT CUBIQILLA?

Joonas: Olen ollut mukana siitä lähtien, kun Cubiq oli vasta toimistohuone ja punainen sohva, eli perustamisesta alkaen. (Toim. huom. 5 vuotta.)

Anna: Minua kysyttiin Cubiqille aika pian toiminnan alettua, eli tähän mennessä olen työskennellyt Cubiqilla 5v.

Linnea: Olen ollut Cubiqilla melkein kaksi vuotta. Hain Cubiqille ystäväni suosituksesta ja aloitin keväällä 2019 traineeohjelmassa. Ensimmäisenä päivänä päästiinkin heti tositoimiin yrityksen kesäpäivien merkeissä, ja näin pääsikin mukavasti ja rennossa ilmapiirissä tutustumaan tuleviin kollegoihin.

Mäihä: Olen ollut Cubiqilla noin 4,5 vuotta. Ensimmäinen kosketus muuhun henkilöstöön tapahtui ennen ensimmäistä työpäivääni viihteen puolella, jossa sai erinomaisen lähdön tuleviin työtovereihin.

Niko: Hieman yli kaksi vuotta.

MILLAINEN TYÖPAIKKA CUBIQ ON?

Joonas: Analytiikkatalo, jossa henkilöstön osaaminen ja viihtyvyys on kaiken toiminnan keskiössä.

Anna: Cubiqilla keskitytään tekemään työt laadukkaasti ja keskitytään niihin asioihin, jotka pystytään toteuttamaan laadulla, joten Cubiqilla voi olla varma, että kukaan ei mene sieltä, mistä aita on matalin.

Linnea: Nykyisin keskikokoisehko IT-firma, jossa kaikki ainakin tietävät toisensa (ainakin oli ennen koronaetäilyä ja sen aikana tulleita uusia tyyppejä). Monet viettävät meillä työkavereidensa kanssa myös vapaa-aikaa keskenään, mikä kertoo yleisestä hyvästä hengestä.

Mäihä: Työpaikkana Cubiq on juuri sellainen, mitä toivonkin. Meillä annetaan paljon vastuuta ja vapautta ja pystyy itse vaikuttamaan asioihin. Työntekijöiden intressit otetaan myös hyvin huomioon työtehtäviä annettaessa. Henkilöstön hyvinvoinnista pidetään myös huolta sekä tartutaan hyvinkin nopeasti kiinni, jos työkuorma näyttää liian suurelta.

Niko: Cubiq on yrityskulttuuriltaan todella avoin, rento ja kannustava, mikä tukee vahvasti asiakaslähtöistä työtä. Luottamus työntekijöihin ja heidän työhyvinvointinsa edistäminen ovat tässä mielestäni avainroolissa.
 


Anna

MINKÄLAISTA PORUKKAA MEILLÄ ON?

Joonas: Rentoa mutta analytiikkaan timanttisella ammattitaidolla ja intohimolla suhtautuvaa.

Anna: Cubiqilla kaikki ovat lähtökohtaisesti mukavia (vaikka huonoja päiviä on kaikilla joskus) ja kaikkien kanssa on helppo tulla toimeen.

Linnea: Näkyvimmissä henkilöissä on kaikenlaista ruoka-/juoma-/tekniikka-/you name it -hifisteljää. Kuitenkin aika monipuolista porukkaa: monilla salilla käynti tai muu urheilu on aktiivisesti harrastusrepertuaarissa, osa viihtyy tietokonepelien parissa. Yleisesti cubiqlaiset tuntuvat elävän aika aktiivista elämää.

Mäihä: Porukka meillä on hyvin samanhenkistä, ja meitä yhdistää hyvä ja mauton huumorintaju. Ennen koronaa järjestetyt yhteiset tapahtumat ja lajikokeilut hitsaavat porukkaa myös hyvin yhteen, enkä malta odottaa, että näitä saa taas alkaa järjestää! Monenlaista harrastelijaa myös porukasta löytyy, joten laji kuin laji, niin löytää seuraa kyseisiin kinkereihin.

Niko: Ihmiset ja yleisesti koko tiimihenki on loistava. Kollegani ovat taitavia ja osaaminen tuntuu olevan todella laajaa ja monipuolista.

MITEN CUBIQ ON MUUTTUNUT SIITÄ, KUN TULIT TALOON?

Joonas: Ihmisiä on luonnollisesti tullut huimasta kasvusta johtuen lisää ja sitä myötä toiminta ja toimintamallit ovat kehittyneet. Myös työhyvinvointiin on panostettu jatkuvasti.

Anna: Ainakin toimistotilat ovat onneksi parantuneet siitä, mistä lähdettiin liikkeelle. Ensimmäinen toimisto Sörnäisissä oli pieni ja ankea mutta palveli toisaalta tarkoitustaan silloin. Perustekeminen Qlik-tuotteiden parissa ei ole merkittävästi muuttunut alkuajoilta vaikkakin asiakkaiden määrä on tietysti lisääntynyt. Teknologioita on tullut vuosien aikana lisää ja rekrytointien kautta saatu laajennettua firman osaamista.

Linnea: Tampereen toimiston meininki ei ole muuttunut toistaiseksi lainkaan, mutta katsotaan mitä käy, kun päästään (mahdollisesti uudelle!) toimistolle takaisin yhdellä hengellä kasvaneella vahvuudella. Kokonaisuudessaan väkeä on muutenkin enemmän, ja pandemia on tuonut omat muutoksensa esimerkiksi tapahtumiin ja ihmisten tapaamiseen.

Mäihä: Henkilöstömielessä olemme tietysti kasvaneet huimasti, ja tietynlaisia muutoksia tuo tietenkin vaatii: keskitymme henkilöstön hyvinvointiin entistä enemmän. Lisäksi uusia toimistoja tipahtelee vähän väliä ympäri Suomea. Myös Helsingin toimisto on kokenut muuton huikeisiin tiloihin sekä suuren laajennuksen.

Niko: Vaikka yritys on muutamassa vuodessa laajentunut sekä henkilöstöltään että liiketoiminnoiltaan, niin sen arvoissa ja tiedonkulussa ei ole tapahtunut muutoksia.
 


Linnea

MIKÄ CUBIQILLA ON PARASTA?

Joonas: Cubiqilla saa tehdä omia mieltymyksiä ja intohimoja vastaava analytiikan kehitystä viimeisimmillä teknologioilla.

Anna: Cubiqilla on parasta työn joustavuus sekä se, että jokainen voi olla reilusti oma itsensä toimistolla ilman turhaa pönöttämistä.

Linnea: Cubiqilla parasta ovat ihmiset, jotka pyritään pitämään tyytyväisinä mitä moninaisimmin keinoin mm. yllätyspostilähetykset ovat olleet kiva huomiointi etäaikana, ja hyvinvointiin pyritään muutenkin panostamaan ja kannustamaan. Vastuuta annetaan, ja työntekijöihin luotetaan.

Mäihä: Ehdottomasti vapaus, vastuu ja yhteishenki. Autamme ja tsemppaamme toisiamme aina, jos joku sellaista tarvitsee.

Niko: Jos jokin yksittäinen asia täytyisi valita, niin sen täytyisi olla juuri vahvojen asiakassuhteiden ja tuloksien saavuttaminen toimivaa henkilöstölähtöistä strategiaa hyödyntäen.
 


Mäihä

JOS CUBIQ OLISI SUPERSANKARI, MIKÄ SE OLISI?

Joonas: Thor. Hyvät läpät ja siisti fleda.

Anna: Cubiq olisi varmastikin mutanttikilpikonnien Tikku: ”Tikku on kilpikonnien sensei ja adoptioisä. Hän on rotta, joka löysi kilpikonnat viemäristä, kun nämä olivat saaneet mutanttigeenejä päälleen. Myös Tikusta tuli geenien vaikutuksesta mutantti. Hän on ninjutsun mestari ja opetti kilpikonnille taistelutaitoja.” (Lähde: Wikipedia) Kuten Tikku, Cubiq opettaa asiakkailleen kuinka tulla Senseiksi eli data-analytiikan mestariksi.

Linnea: Mustanaamio. Ei supervoimia, mutta taitava ampuja, lähitaistelija ja tunnettu suuresta nopeudestaan.

Mäihä: Tehotytöt! Hoidamme asian kuin asian!

Niko: Kari Grandi. Kaikkien (data)janoisten sankari.

JOS CUBIQ OLISI BIISI, MIKÄ SE OLISI?

Joonas: Gettomasa – Johtotähti.

Anna: Cubiq olisi jokin mauton iskelmäkipale. Matti Nykänen on viime aikoina soinut paljon toimistolla.

Linnea: The Jimi Hendrix Experiencen Purple Haze. Asiantuntija asialla.

Mäihä: Toimistolla soi sen verran Matti Nykänen, joten ehdottomasti Mervin ja Matin Parempi rakkauslaulu. Lainatakseni tätä huikeaa mestariteosta: ”Kai mopokin karkaa jos täysillä ajaa”.

Niko: Konala Cartelli – Mahottomat Jutut.
 


Niko
 

Paljon onnea me, #wearecubiq! Jos liittyminen tähän huippuporukkaan kiinnostaa, katso avoimet paikkamme rekrysivultamme.