Meillä Cubiqilla viihdytään yhdessä, ja siksi meillä järjestetäänkin kuukausittain monenlaisia yhteisiä tapahtumia ja aktiviteetteja lajikokeiluista afterworkeihin. Suunnittelusta ja järjestelyistä vastaa Cubiqin oma hupitoimikunta Hupiq, joka huolehtii siitä, että yhden tapahtuman ollessa ohi toinen on varmasti jo kalenterissa ja sen suunnittelut käynnissä.

Tiimihenkeä ja hyvinvointia

Cubiqin perustana toimii neljä arvoa, joita meillä jokainen pyrkii omalla tekemisellään ylläpitämään ja kehittämään. Näitä arvoja ovat laatu, luottamus, innostus ja tiimihenki. Tiimihengen ylläpitäminen on yhteinen tehtävä, josta jokaisen tulee huolehtia parhaansa mukaan. Hupiq perustettiinkin huolehtimaan siitä, että mahdollista yhdessäoloa on tarjolla ja aktiviteetteja järjestetään tarpeeksi usein. Osallistujamäärät kaikissa aktiviteeteissa toimivat yhtenä hyvänä tiimihengen mittarina.

Tiimihengen lisäksi Cubiqilla tunnistetaan liikunnan vaikutus jokaisen hyvinvointiin ja näin myös yhteys työhyvinvointiin. Tämän vuoksi Cubiqilla järjestetään viikoittaisia jumppatunteja, toimistojoogaa ja kannustetaan ihmisiä osallistumaan erilaisiin lajikokeiluihin. Jokaisen toiveita ja ideoita kuunnellaan, ja niiden pohjalta kehitetään uusia mieluisia kokemuksia ja hauskaa yhdessäoloa koko Cubiqin porukalle. Lajikokeiluja on järjestetty boulderoinnista Bollywood-tanssiin ja wakeboardingista thainyrkkeilyyn, kun taas afterworkien teemoina ovat olleet esimerkiksi pokeri- ja saunaillat sekä Cubiqin omat ”peliolympialaiset”. Muutamille onkin syttynyt kokeiluista kipinä johonkin lajiin, ja innostus harrastukseen on jatkunut siitä asti.

Itsensä ylittämistä ExtremeRunilla

Huhtikuussa Hupiq sai vihiä kiinnostuksesta Vantaan ExtremeRunia kohtaan, eikä mennyt aikaakaan, kun yhdeksän kuutiota löysi itsensä kiipeämästä Goljatin portaita ja uimasta juoksuvaatteet päällä hyisen kylmässä Vantaanjoessa. Tarkoitus oli alusta saakka mennä pitämään hauskaa yhdessä hupisarjaan. Toinen vaihtoehto tapahtumassa olisi ollut osallistua kilpasarjaan. Vaikka muutama tiimiläisemme onkin tunnettu mentaliteetista ”voitto tai ei mitään”, ja kilpasarja heitä kovasti alun perin kutkuttelikin, oli mahtavaa nähdä, miten hyvin lopulta kuitenkin pysyimme kasassa koko porukka ja miten loistava tiimihenkemme olikaan. Ketään ei jätetty yksin, ja tsemppihuudot raikuivat puolin ja toisin pitkin reittiä.

Sovimme yhteistuumin ennen lähtöviivalle siirtymistä, että jokainen pyrkii parhaansa mukaan suorittamaan kaikki esteet, vaikka meillä ei ollut tarkkaa tietoa siitä, mitä esteet käytännössä tulevat olemaan ja mitä tuleman pitää. Yhdessä hypimme autoesteiden yli, rämmimme mudassa ja ryömimme ahtaissa putkissa; ylitimme muutamia pelkojakin. Tulimme mutaisina ja saippuavaahtoa täynnä maaliviivan yli. Voi pojat, että hauskaa oli! Ensi vuonna toivottavasti uudestaan.