Uratarinat

#wearecubiq

Santeri Kuusisto

KONSULTTI

Pelaaja

Ongelmanratkaisu on edelleen minulle työssäni sytyttävin juttu ja syy, miksi olen alalle päätynyt. Mikään ei voita sitä fiilistä, kun löytää ongelman juurisyyn tai keksii tavan vastata asiakkaan uuteen tarpeeseen.”

Mutkien kautta alalle päätynyt Power BI -konsultti visualisoi dataa loppukäyttäjille

Olen Santeri Kuusisto, kolmekymppinen tamperelainen analytiikkakonsultti. Voisi sanoa, että päädyin analytiikkakonsultiksi sattumalta mutta myös oman kiinnostukseni kautta. Olen aina pitänyt itseäni teknisenä ihmisenä, insinööriluonteena, ja sitä kautta päädyin lukion jälkeen hakemaan silloiselle TTY:lle. En kuitenkaan silloin uskonut tietotekniikan kiinnostavan minua uramielessä, joten aloitin materiaalitekniikan laitoksella.

Aloittanut Cubiqilla

2021

Toimipiste

Tampere

Toisena vuonna otin ohjelmoinnin johdantokurssin ja pian huomasin digitaalisen ongelmanratkaisun olevan huomattavasti hauskempaa kuin fysiikan ja kemian kurssit. Reilu vuosi myöhemmin vaihdoinkin pääaineeni tietotekniikkaan. Maisterivaiheessa vuonna 2017 etsiessäni mitä tahansa oman alan kesätöitä törmäsin ilmoitukseen, jossa haettiin Power BI -traineeta. En tiennyt Power BI:stä mitään, mutta tietokantojen perusosaamisen turvin uskalsin hakea paikkaa. Sain paikan, ja siitä asti olen työskennellyt yksinomaan data-analytiikan parissa.

Tavoitteenani on ymmärtää asiakkaan analytiikkatarpeet ja tuottaa niitä palvelevia Power BI -ratkaisuja. Projekteja on monenlaisia: joskus korvataan vanhaa järjestelmää uudella, joskus tehdään kokonaan uutta analytiikkakokonaisuutta. Projekteissa on usein itseni lisäksi vähintään yksi data engineer. Työnjako on karkeasti sellainen, että data engineer vastaa datan varastoinnista ja muokkaamisesta hyödynnettävään muotoon ja minä vastaan datan visualisoinnista loppukäyttäjien tarpeiden mukaisesti. Asiakastyön lisäksi olen ollut mukana kehittämässä Cubiqin sisäisiä parhaita käytäntöjä Power BI -tekemiseen.

Työssä parasta: ongelmanratkaisu, asiakassuhteet ja Cubiqin kulttuuri

Ongelmanratkaisu on edelleen minulle työssäni sytyttävin juttu ja syy, miksi olen alalle päätynyt. Heti, kun ilmenee jokin puute tai virhe raporteilla ja pääsen sitä selvittämään, koen positiivista stressiä. Mikään ei voita sitä fiilistä, kun löytää ongelman juurisyyn tai keksii tavan vastata asiakkaan uuteen tarpeeseen.

Työssä parasta on ongelmanratkaisun lisäksi se, kun muodostuu pitkiä asiakassuhteita, joissa saa olla mukana kehittämässä asiakkaan toimintaa. Se tuo työhön merkityksellisyyttä ja arvostuksen tunnetta.

Cubiqilla parasta taas on rento meininki, mikä mahdollistaa sen, että voi keskittyä työntekoon eikä byrokratiaan. Meillä on muutenkin erittäin matala organisaatiorakenne: kaikki ovat kädet savessa, eikä ole yhtään sellaista ison korporaation jäykkyyttä. Huikeat työkaverit varmistavat, ettei toimistolla tule tylsää. Mieleenpainuvin hetki tähänastiselta Cubiq-uraltani on työmatka Palma de Mallorcalle – tuli vähän vaihtelua työpäiviin!

Intohimona pelit

Työn vastapainona pelaan kaikenlaista, erityisesti lauta- ja roolipelejä. Lisäksi seuraan tiiviisti erityisesti jääkiekkoa ja siinä Ilvestä, johon liittyen teen myös Ilves Podcastia. Vapaa-ajallani ulkoilen myös koirani kanssa ja katselen puolisoni kanssa tv-sarjoja.

Avoimet työpaikat

Muut uratarinat

Muut uratarinat