Renta on suomalainen, vuonna 2016 perustettu rakennuskoneita ja -laitteita vuokraava yhtiö, joka on laajentanut muutamassa vuodessa toimintaansa Ruotsiin, Norjaan ja Puolaan. Nopea kasvu on moninkertaistanut järjestelmien ja seurattavan datan määrän, minkä valjastamista varten tarvittiin uusi luotettava analytiikkakumppani.

YHTEISTYÖN TAVOITTEET

Cubiqin ja Rentan yhteistyön tavoitteena on uudistaa ja yhdenmukaistaa Rentan analytiikkaympäristöt sekä tuoda yrityksessä oleva data kaikille tasoille ja työntekijöille hyötykäyttöön. Kustomoidun ratkaisun avulla kansainvälisen yhtiön eri maiden datat saadaan vertailukelpoisiksi ja lähes reaaliaikainen liiketoiminnan seuraaminen mahdolliseksi.

Rentalla on ollut olemassa yhtiön ensimetreiltä lähtien laadukas talouden raportointialusta, sillä yhtiöstä lähdettiin alusta asti rakentamaan raportointikyvykkyyksiltään laadukasta pörssiyhtiötä. Kasvun kiihtyessä huomasimme, että voimme käyttää dataa ja analytiikkaa merkittävästi suuremmassa roolissa kuin pelkästään talouslukujen näyttämiseen.

– Lauri Matikainen, CFO, Renta Group
 


 

Data ja Analytiikka on otettu Rentan digitalisaatiostrategian keskiöön, ja Rentan jokaisessa maassa on omat talous- ja operatiiviset ERP-järjestelmänsä.

Analytiikkaratkaisumme on hajautetun arkkitehtuurimme aivot, jossa eri maiden järjestelmien data yhdenmukaistetaan ja jalostetaan havainnolliseksi raportoinniksi loppukäyttäjille. Ilman sitä yhtiön tehokas johtaminen valitulla arkkitehtuurilla ei olisi mahdollista.

– Lauri Matikainen, CFO, Renta Group
 

Renta on päättänyt myös modernisoida nykyiset QlikView-pohjaiset toteutukset Qlik Senseen vuoden 2021 aikana sekä hyödyntää täysimääräisesti Sensen pilvikyvykkyydet. Analytiikan ja raportoinnin skaalaaminen liiketoiminnan eri alueille vaatii merkittäviä kyvykkyyksiä alustalta mm. kapasiteetin ja tietotuvan osalta.

Cubiq on ollut Rentalle erinomainen kumppani. Meille on tärkeää tehdä avainkumppaniemme kanssa pitkäjänteistä yhteistyötä, joka perustuu yhteiseen näkemykseen tulevaisuudesta ja joustavuuteen molemmin puolin. Arvostamme erittäin paljon Cubiqin proaktiivisuutta ja ratkaisuhakuisuutta. Cubiqin asiantuntijat ovat suoraan Rentan liiketoiminnan kanssa yhteistyössä ja osallistuvat aktiivisesti toiminnan kehittämiseen.

– Lauri Matikainen, CFO, Renta Group
 


 

LISÄTIETOJA:

Lauri Matikainen, CFO, Renta Group
lauri.matikainen@renta.fi, 050 368 4847

Mikko Pekkala, toimitusjohtaja, Cubiq Analytics Oy
mikko.pekkala@cubiq.fi, 050 595 9122
 

Renta on kone- ja laitevuokraamo, joka tarjoaa modernit ammattikäyttöön tarkoitetut koneet, laitteet, telineet ja sääsuojat, logistiikan sekä asennus- ja purkutyöt yli 70 toimipisteen verkostostaan Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Puolassa ja Tanskassa. Liikevaihtomme vuonna 2020 oli yli 210 MEUR ja palveluksessasi on yli 750 renttaajaa. Luottamuksesi arvoisia ammattilaisia, sellaisia me olemme!

Cubiq Analytics Oy on analytiikkatalo, jossa alan parhaat osaajat haluavat olla töissä. Tehtävämme on toteuttaa suomalaisissa organisaatioissa ennennäkemättömiä läpimurtoja datan avulla luottamuksellisessa ja läheisessä yhteistyössä asiakkaidemme kanssa. Cubiqin liikevaihto on yli 6,5 M€ (viimeiset 12 kk), ja yritys työllistää yhteensä noin 60 ihmistä Helsingissä, Tampereella ja Lahdessa.