Cubiq lähti tänä vuonna nelihenkisellä joukkueella Dallasiin Qonnections-tapahtumaan, joka on Qlikin kerran vuodessa järjestämä kansainvälinen konferenssi. Tapahtuma koostui pääpuheenvuoroista (General Sessions), luennoista (Breakout Sessions) sekä verkostoitumisesta. Loppuhuipennuksena pääsimme Dallas Cowboys -jalkapallojoukkueen päämajaan juhlimaan yhdessä järjestäjän, partnereiden ja asiakkaiden kanssa.

Top 5 puheenaiheet

AI. Qlikillä tämä tarkoittaa ennen kaikkea ”Augmented Intelligence”, eli AI ei ole musta laatikko vaan koneälyn ja ihmisen läpinäkyvää dialogia, jossa molemmat opettavat toisiaan.

Big Data Index. Oli huimaavaa nähdä, kuinka 100:n miljardin rivin datasetiltä saatiin tehtyä livekyselyjä alle sekunnin vasteajalla. Mikä parasta, tähän Big Data -ratkaisuun on tulossa täysi tuki Qlikin set analyysille ja assosiatiiviselle logiikalle.

Data Literacy. Organisaatioiden itseohjautuvuuden tukemiseksi tarvitaan sekä tekniset (Qlik) että henkiset (datalukutaito) välineet koko henkilöstölle.

Data Preparation. Yritysostojen kautta hankituista Data Catalyst- ja Attunity-tuotteista nähtiin hienoja demoja ja asiakascaseja. Datan saatavuus on myös Qlik-projekteissa usein ahtain pullonkaula, joten jäämme innolla odottamaan näiden tuotteiden vahvempaa integroitumista Qlik Senseen.

SaaS. Kaikkea palveluna -megatrendi on Qlikin tuotekehityksessä jo vahvasti huomioitu uudessa Sensen Kubernetes-versiossa, jonka mikroarkkitehtuuri antaa lisätehoja suorituskyvyn ja tuotekehityksen skaalautumiseen.

Tapahtuma tarjosi myös hyvin käytännönläheisiä esityksiä, ja erityisesti nämä kaksi apusovellusta aion ottaa heti käyttöön performanssiongelmien ratkomiseen:

Qlik Senser App Metadata Analyzer erityisesti koko Sense-ympäristön analysointiin.

Document Analyzer yksittäisen sovelluksen pullonkaulojen identifioimiseen. Työkalusta löytyvät versiot sekä Qlikview- että Sense-toteutuksiin.

 

Yhteenkuuluvuutta ja verkostoitumista

Qlikin nykyhetken ja tulevaisuuden näkymien ohella Qonnections on nimensä mukaisesti verkostoitumista osallistujia yhdistävän tekijän, Qlikin, kautta. Tapahtumassa hienoa on se, kuinka samaan aikaan oma tiimi ja asiakkaat nivoutuvat yhteen, muiden partnereiden kanssa vaihdetaan kokemuksia ja uusia kontakteja luodaan ympäri maailmaa.

Itselleni jäi vahvasti mieleen keskustelu brasilialaisen konsultin kanssa haasteista, joihin olemme molemmat törmänneet kehitystyössämme. Se, kuinka samankaltaisien asioiden äärellä painimme maapallon toisilla puolilla, avaa silmiämme sille, kuinka tärkeää on käydä keskustelua myös omien piiriemme ulkopuolella.

Ajatukset tapahtuman jälkeen

Näin Suomesta käsin katsottuna tapahtumasta jäi käteen aivan valtavasti innostusta ja odotusta tulevaan. Qlik kehittyy huimaa vauhtia vastaten jatkuvasti markkinoiden kysyntään ja kilpailijoiden asettamaan paineeseen.

Mutta mahtavinta oli huomata, kuinka innostunutta ja uskomattoman fiksua porukkaa Qlik-yhteisö on. On hienoa olla osa sitä!