Uratarinat

#wearecubiq

Markku Vahter

LEAD CONSULTANT

Kiipeilevä dataputkimies

Vaikka olenkin urani aikana nähnyt jo melko monta Gartnerin hypekäyrän sykliä, niin silti olen se kaveri, joka edelleen innostuu uudesta.”

Olen vakaasti keski-ikää lähestyvä tekniikkaorientoitunut perheenisä.
Tulen Lahest.

Teknologia ja sitä myöten tietokoneet ovat olleet kiinnostuksen kohteitani ihan pikkunassikasta lähtien. Urani alkoi Vic-20:llä ja siitä porttiteorian mukaan etenin entistä kovempien laitteiden pariin. Nykyisin kahlaan iloisesti lähinnä pilviympäristöissä ja puhun Azurea toisena kielenäni. Mielenkiintoisena yksityiskohtana mainittakoon, että opintojeni aikana kävin tietokantojen peruskurssin ja tuolloin mietin että tämän teknologian kanssa en ainakaan halua olla missään tekemisissä jatkossa. Tuosta kurssista on aikaa noin neljännesvuosisata, ja mitäpä muutakaan olen urallani tehnyt kuin tietokantoja!

Aloittanut Cubiqilla

2019

Toimipiste

Lahti

Työskentelen data engineerinä eli dataputkimiehenä. Jos tätä haluaa jotenkin avata, niin käytännössä kyseessä on tiedonsiirtoputkien suunnittelua ja rakentelua datan liikuttamiseksi paikasta A paikkaan B siten, että datan laatu ja sitä myöten sen hyödynnettävyys nousee siirron aikana. Hommani on melko laaja-alaista eli autan myyntiä, suunnittelen arkkitehtuureja, rakennan järjestelmiä jne.

Vaikka olenkin urani aikana nähnyt jo melko monta Gartnerin hypekäyrän sykliä, niin silti olen se kaveri, joka edelleen innostuu uudesta. Asioiden kokeileminen ja opettelu on hauskaa. Ja vielä paremmaksi tunnelma muuttuu, mikäli tätä kautta pystyy ratkaisemaan jonkin asiakkaan akuutin pulman tai ongelman.

Olen urani aikana nähnyt sekä pieniä että suuria taloja. Vaikka nykyisellään olemmekin osa suurempaa, tuntuu Cubiq edelleen mukavan pieneltä ja helposti lähestyttävältä. Meillä kynnykset ovat kovin matalat – itse asiassa ei niitä ole laisinkaan. Teemme töitä yhdessä hyvin autonomisissa tiimeissä ratkoen asiakkaiden ongelmia. Projektien miehityksissä oikeasti otetaan huomioon tekijöiden toiveet ja tavoitteet.

Muu aikani kuluu lähinnä perheen ja liikunnan parissa

En tiedä miksi, mutta olen pienestä pitäen kokenut tarvetta kiivetä ylöspäin. Aloitin homman puista ja nykyisin valloitan kiviä boulderoinnin parissa. Pyöräily on toinen suosikkilajini. En nyt äkkiseltään keksi hienompaa liikuntasuoritusta kuin polkeminen maantiepyörän selässä myötätuuleen aurinkoisena ja lämpimänä kesäpäivänä.

Avoimet työpaikat

Muut uratarinat

Muut uratarinat