Uratarinat

#wearecubiq

Marika Nyfors

LEAD CONSULTANT

Jokapaikanhöylä

Kun roolini on muuttunut, olen arvostanut äärettömän paljon tukea ja sparrausta, jota olen saanut. Mielenrauhaa tuo se, että minulla on aina yhden puhelinsoiton päässä apu tilanteeseen kuin tilanteeseen.”

Yleinen kiinnostukseni tietotekniikkaan heräsi jo lapsuudessani isäni yrittäjyyden myötä

Olen Marika ja olen asunut koko ikäni Helsingissä. Tällä hetkellä asustelen myös ohjelmistokehittäjänä toimivan aviomieheni, kahden kissan ja yhden koiran kanssa rauhallisella pientaloalueella Pohjois-Helsingissä, mutta vielä muutama vuosi sitten asuimme kanta­kaupungissa pikkuruisessa yksiössä. Kun korona pakotti kaikki etätöihin ja meillä oli samaan aikaan Teams-kokouksia, istuin usein kylpyhuoneessa kokoustamassa. Yhteinen ammatti puolison kanssa helpottaa kumpaakin ymmärtämään toisen työhaasteita, kun niistä voidaan puhua teknisellä tasolla.

Aloittanut Cubiqilla

2017

Toimipiste

Helsinki

Yleinen kiinnostukseni tietotekniikkaan heräsi jo lapsuudessani isäni yrittäjyyden myötä, jolloin hän pyöritti tietokoneiden ja oheislaitteiden kauppa ja -huoltotoimintaa. Vanhempieni sängynvierustalla oli aina metrin korkuinen kasa teknisiä aikakausilehtiä, kuten Mikrobittiä ja Tekniikan maailmaa. Tämän myötä päädyin opiskelemaan tietotekniikkaa. Keräsin nuorena rahaa tekemällä töitä myös isäni yrityksessä; alkuun toimisto- ja siivoustöissä ja opintojen myötä myös huoltotoiminnassa. Kyllä siinä joskus käräyttelin myös komponentteja asennusvirheiden takia.

En päätynyt heti koulusta valmistuttuani ohjelmistokehittäjän tehtäviin. Joitain kuukausia valmistumiseni jälkeen minulle soitettiin mahdollisuudesta päästä koodariharjoittelijaksi, kun soittaja oli saanut yhteystietoni koulustani, ja opettajani olivat suositelleet minua tehtävään. Olen tästä heille suuren kiitoksen velkaa, sillä en olisi uskaltanut hakea itsenäisesti ohjelmistokehittäjän työtä.

Cubiqilla työnkirjoni on ollut hyvin laaja

Tällä hetkellä vastaan päivittäisestä tekemisestä Cubiqin kahdessa asiakastiimissä, jotka koostuvat molemmat sekä analytiikkakonsulteista että web-devaajista. Roolini ei ole kummassakaan asiakkaassa täysin hallinnollinen, vaan osallistun paljon myös tekniseen puoleen. Meillä on molempien asiakkuuksien kanssa pitkä yhteistyöhistoria.

Varsinaisen asiakastyön ohella olen myös ollut rakentamassa Cubiqilla laajasti käytössä olevia Qlik Sense -extensioita ja juuri nyt pidän käynnissä olevan rekrytoinnin myötä teknisiä haastatteluita. Aloitusvuotenani Cubiqilla olin perustamassa vieläkin aktiivisena toimivaa hupitoimikuntaamme Hupiqia. Viime vuosina olen kuitenkin havahtunut siihen, että aikani ei yllätysyllätys riitäkään kaikkeen. Pyrin silti auttamaan kollegoitani parhaani mukaan olemalla mukana teknisissä kysymyksissä ja suunnitelmissa, mutta kehitystyöt siirrän mieluusti muiden käsiin. Tässä on päässyt harjoittelemaan luopumisen taitoa ja kieltäytymistä.

Työssäni on parasta, kun pääsee ylittämään odotukset ja saa tehdä yhteistyötä fiksujen ja erilaisten tyyppien kanssa

Odotusten ylittäminen voi tapahtua monella tapaa. Yksi esimerkki on, jos käsillä on hähmäinen ja iso projekti, jossa punainen lanka on hukassa, ja projekti yllättäen valmistuukin aikataulussa. Tai jos on jokin vaikea ongelma, joka ei tunnu ratkeavan millään, ja yhtäkkiä minä tai kollegani keksimme siihen ratkaisun – usein yhteistyön tuloksena. Parasta on juuri se, kun saa tehdä yhteistyötä fiksujen ja erilaisten tyyppien kanssa ja samalla heiltä oppii joka päivä. Inspiroidun muutenkin, kun huomaan itse kehittymiseni ihmisenä sekä arjessa että työelämässä. Juuri nyt harjoittelen vain huomaamaan ja tiedostamaan omia ajatuksiani, sillä minulla on tapana ylianalysoida tilanteita, mikä tekee minut välillä hulluksi aivan turhaan.

Cubiqilla odotukset voivat ylittyä muutenkin kuin työtehtävien parissa. Urani hauskimmat ja mieleenpainuvimmat hetket koin ehdottomasti vuosi sitten yhteisellä Palman reissulla Espanjassa. Matka alkoi jo saada tragikoomisia piirteitä jatkuvan pandemiasta johtuvan viivästymisen vuoksi. Odotukseni olivat nousseet hyvin korkealle ja ylittyivät silti! Erityisesti päivä katamaraanilla jäi mieleen.

Terveessä työkulttuurissa meidän sallitaan olevan keskeneräisiä ja inhimillisiä

Mielestäni Cubiqilla on luotu hyvä pohja turvalliseen työilmapiiriin, mikä on itselleni tärkeimpiä arvoja työpaikalla. Terveessä työkulttuurissa meidän sallitaan olla keskeneräisiä ja inhimillisiä: luottamus sallii haavoittuvaisuuden muiden edessä, eikä epäonnistumista tarvitse pelätä.

Kun roolini on muuttunut, olen arvostanut äärettömän paljon tukea ja sparrausta, jota olen saanut. Mielenrauhaa tuo se, että minulla on aina yhden puhelinsoiton päässä apu tilanteeseen kuin tilanteeseen. Työtyytyväisyysmittauksissamme väittämät ”autamme toisiamme” ja ”koen olevani osa Cubiq-tiimiä” ovatkin aina saaneet korkeat keskiarvosanat.

Vapaa-aikanani teen yleensä hyvin arkisia juttuja

Työpäivän päätteeksi urheilen ja rentoudun telkkarin äärellä, lomilla taas vietän päivät mökillä, ulkomailla, vaeltamassa kansallispuistoissa tai telttailemassa lähimetsissä. Pääsen arjesta parhaiten irti poistumalla maisemista.

Avoimet työpaikat

Kiinnostaako meillä työskentely?

Nykyinen tiimimme koostuu analytiikkakonsulteista, dataajista, web-kehittäjistä sekä erilaisista hallinnon ammattilaisista, joista osalla on pää enemmän pilvissä kuin toisilla. Juuri nyt emme pysty tarjoamaan unelmarooliasi, mutta ilmoitamme täällä ja somekanavillamme, kun etsimme tiimiimme uusia jäseniä.

Muut uratarinat

Muut uratarinat