Dataa on saatavilla yhä enemmän ja enemmän. Työelämässä dataa käsittelevät nyt nekin, joiden ei ole aiemmin tarvinnut kiinnittää siihen juurikaan huomiota. Datalukutaidon merkitys rinnastuu siten jo luku- ja kirjoitustaitoon ja korostuu tulevaisuudessa entisestään. Nyt voit testata oman datalukutaitosi helposti ja hauskasti Cubiqin tuoreella datalukutaitotestillä.

SELVITÄ DATALUKUTAITOSI VIIDESSÄ MINUUTISSA

MIT:n Rahul Bhargavan ja Emerson Collegen Catherine D’Ignazion (2015) mukaan datalukutaito tarkoittaa kykyä
 

lukea, analysoida ja hyödyntää dataa sekä kommunikoida sen perusteella.

 

Kehitimme tämän perusteella 10 kysymyksen pikatestin, jonka avulla kuka tahansa voi testata oman datalukutaitonsa. Testi on suunnattu etenkin kaikille tietotyöläisille, mutta sen tehdäkseen ei tarvitse olla kummoinenkaan dataguru tai suorittaa monimutkaisia laskutoimenpiteitä laskimella. Testi sisältää sekä kuvallisia että sanallisia kysymyksiä, jotka mittaavat vastaajan kykyä lukea ja analysoida dataa infografiikoiden ja tekstin pohjalta. Halutessasi saat henkilökohtaiset tuloksesi ja tarkempaa tietoa vastauksistasi ja sijoittumisestasi sähköpostiisi. Samalla näet, miten muut testin tekijät ovat vastanneet. Huomaathan, että tulos on suuntaa antava, eikä se toimi virallisena todistuksena datalukutaitosi tasosta.

Testaa datalukutaitosi täällä ja kerro somessa, mitä tykkäsit! Muista tägätä meidät @cubiqanalytics ja #datalukutaitotesti, niin näemme julkaisusi.
 

Lue myös, miksi data on uusi kansalaistaito ja miten koko organisaation datalukutaidon mittaaminen onnistuu käytännössä:
 

Datalukutaito on uusi kansalaistaito

 

Miten mittaat organisaatiosi datalukutaidon tason?