Tänään julkistetun Great Place to Work -tutkimuksen mukaan Cubiq on Suomen viidenneksi paras työpaikka. Emme olisi tässä, jollei kaiken ytimessä olisi ollut alusta asti intohimoiset huipputekijät. Heidän ansiostaan saamme tehdä laadukasta työtä merkittävissä asiakassuhteissa.

Ihmisten hyvinvointi on syvällä Cubiqin DNA:ssa

Tänään herätessäni Great Place to Work -gaalan jälkimainingeissa uuteen aamuun, jäi lasten päiväkotiin viennin lomassa muutama minuutti aikaa miettiä saavutustamme nousta Suomen parhaiden työpaikkojen joukkoon.

Kun vajaa kolme vuotta sitten perustimme Cubiqin, oli paljon muuta mietittävää kuin työnantajamielikuva ja tämän kehittäminen. Kuitenkin alusta saakka olemme uskoneet, että kaikki lähtee osaavasta, motivoituneesta ja yhteen hiileen puhaltavasta tiimistä. Nämä ihmiset tekevät laadukasta, tinkimätöntä työtä ja takaavat pitkäaikaiset asiakassuhteet.

Noin vuosi sitten istuimme koko henkilöstön voimin alas keskustelemaan yrityksen visiosta ja arvoista. Huomasimme, että koko Cubiqin olemassaolon ajan yrityksen kehittäminen ja päätöksenteko on tähdännyt jatkuvasti parempaan työtyytyväisyyteen. Tällöin päätimme nostaa ihmiset näkyvästi kaiken tekemisen ytimeen ja tulokset näkyvät nyt julkistetuissa Great Place To Work -tutkimuksen tuloksissa. Kun henkilöstön tyytyväisyyttä mitataan jatkuvasti (ei vain vuosittain), kehityskohteet käydään koko yrityksen kesken läpi ja näihin tehdään seurattava parannussuunnitelma, tulokset näkyvät. Tämä on esimerkki siitä, kuinka todella nopeassa kasvussa (vuonna 2018 henkilöstömäärän kasvu 20 -> 40 työntekijää) voidaan porukan tyytyväisyys ja hyvä ilmapiiri pitää yllä ja saada aikaan positiivinen kierre, joka tarttuu kaikkiin työntekijöihin.

Tästä voimme luottavaisin mielin jatkaa kasvua. Ihmisten hyvinvointi on syvällä päivittäisessä tekemisessä ja kaikessa päätöksenteossa – Cubiqin DNA:ssa. Tutkitusti jokaisen Cubiqlaisen mielestä tämä on kokonaisuudessaan hyvä työpaikka – tämä on ehdottomasti suurin saavutus Cubiqin lyhyen historian aikana.

Rekrytoimme uusia ihmisiä useisiin eri rooleihin →