Viime viikkoinen Great Place To Work -gaala vahvisti sen, minkä jo tiedämme: olemme Suomen parhaimpien it-alan työpaikkojen kärkijoukkoa. Yhdessä luomamme arvot, pelisäännöt ja tavat ovat tehneet meistä huipputiimin.

Henkilöstö menestyksen kulmakivenä

Me Cubiqilla olemme alusta asti nähneet henkilöstön tärkeimpänä tekijänä menestyvää yritystä luodessa. Osallistamme ja osallistumme. Kuten viimeisimpänä neronleimauksena päätimme yhdessä osallistua Great Place to Work -tutkimukseen, saadaksemme myös ulkopuolisen vahvistuksen sille, minkä me jo tiedämme: Cubiq on yksi Suomen parhaista työpaikoista. Itse asiassa, numero 5.

“Astun ovesta sisään ja tunnen tulevani kotiin. Tuttuun ja turvalliseen paikkaan, jossa saan olla oma itseni. Paikkaan, jossa mielipiteilläni on väliä ja minuun luotetaan. “Huomenta”, kaikuu käytävillä, kun aamun ensimmäiset data-ahertajat saapuvat ja etsivät paikkansa. Keitämme kahvit, osa tekee aamupalaa. Juttelemme eilisen lumisateista ja tämän päivän haasteista. Perheeni on jo kasvanut isommaksi suvuksi, mutta meitä kaikkia yhdistää halu olla juuri täällä, tänään ja huomenna. Meitä yhdistää halu tehdä asioita yhdessä; muuttaa, kehittää, ratkaista. Olla ja tehdä jotain enemmän. Ja ennen kaikkea, nauraa yhdessä.”

Turvallisessa työyhteisössä on hyvä olla

Yhdessä olemme luoneet ympäristön, joka on turvallinen. Ympäristön, jossa jokainen saa olla oma itsensä. Jossa uskalletaan kommentoida ja haastaa, myös johtoa ja sen toimintaa. Mittaamme työtyytyväisyyttä neljä kertaa vuodessa ja näin olemme nähneet kuinka yhdessä luodut arvot, pelisäännöt ja tavat ovat tehneet meistä huipputiimin. Jos kehitysideoita nousee esille, otamme ne heti myös työn alle ja kuka tahansa voi seurata niiden edistymistä. Asioita ja mielipiteitä ei piilotella eikä niiden taakse piilouduta.

“Aamun hiljaisuus ja Teurastamon yllä roikkuvat talviset pilvet, vaihtuvat vähitellen hentoon auringonpaisteeseen, joka heijastuu katon kinoksista. Toimiston täyttää positiivinen puheensorina ja musiikki, näppäimistön naputus. Huolestuneiden huokaustenkin välissä kaikuu vakaa usko onnistumisiin; usko siihen, että vaikeuksien kautta päästään voittoon. Kollegat tsemppaavat toisiaan ja apua pyytänyt, saa vierelleen useammat auttavat kädet. Kahvitauko kesken päivää ei tunnu väkinäiseltä vaan ihanan virkistävältä hyvien ystävien kesken. Katselen ympärilleni ja mietin, kuinka mahtavan erilaisia me kaikki olemme ja kuitenkin, meillä kaikilla on juuri oma paikkamme tässä tiimissä. Kuinka jokainen meistä on tärkeä ja arvokas.

Kun töihin tuleminen tuntuu yhtä hyvältä kuin sieltä lähteminen

On tärkeää löytää osaavat työntekijät, mutta vielä tärkeämpää on muistaa kuunnella ja varmistaa, että meille halutaan myös jäädä ja kasvaa mukana. Unelmat ja tavoitteet on tehty toteutettaviksi, yhdessä.

“Iltapäivän tunteina aikaiset linnut alkavat siirtyä koteihinsa, mutta itseään iltavuorolaisiksi kutsuvat ovat vielä täydessä työn touhussa. Illalla päivän vitsit jatkuvat Whatsapp-ryhmässä ja käy ilmi, että osa iltavirkuista on vieläkin toimistolla, pelaamassa Nintendoa kylläkin. Hymyilen kotona ajatukselle, että moni on löytänyt uusia ystäviä isosta suvustamme. Pian koittaa uusi päivä ja menen nukkumaan mielelläni, tietäen, että palaan toiseen kotiini jälleen huomenna. Analytiikkataloon, jossa alan parhaat osaajat haluavat olla töissä.”

Olemme nyt saaneet aidon vahvistuksen sille, että henkilöstömme on oikeasti tyytyväisiä emmekä vain luule niin!
Millainen on sinun unelmiesi työpaikka tai työpäivä? Uskotko, että töihin tuleminen voi tuntua yhtä hyvältä kuin sieltä lähteminen, ellei jopa paremmalta?

Katso tästä millaisia tyyppejä haemme joukkoomme tällä hetkellä!