Cubiq Analytics ja AFRY ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaisesti AFRY ostaa Cubiq Analytics Oy:n koko osakekannan ja Cubiq liittyy osaksi AFRYn liikkeenjohdon konsultoinnin divisioonaa (Management Consulting) 1.9.2021.

YHDISTYMINEN TUO MERKITTÄVIÄ MAHDOLLISUUKSIA UUSIEN DIGITAALISTEN RATKAISUJEN KEHITTÄMISELLE

AFRY on Euroopan johtava suunnittelu- ja konsultointiyhtiö, joka tukee asiakkaitaan digitalisaation ja kestävän kehityksen ratkaisujen edistämisessä mm. energia-, infra- ja teollisuussektoreilla ympäri maailman. Yhdistymisen myötä Cubiq vahvistaa AFRYn digitaalisia ratkaisuja hyödyntävää palvelutarjontaa ja mahdollistaa AFRYn digitaalisten konsultointipalveluiden merkittävän kasvun eri liiketoiminnoissa ja sektoreilla.

AFRYn Management Consulting -liiketoiminnalla on paljon uniikkia toimiala- ja markkinaosaamista sekä tietotaitoa, joiden valjastaminen digitaalisiksi ratkaisuiksi tuo merkittävää kilpailuetua kansainvälisillä markkinoilla. Yhteistyön avulla on mahdollista vastata entistä paremmin data- ja analytiikkakonsultoinnin kasvavaan kysyntään toiminnan tehostamiseen ja parantamiseen liittyvissä hankkeissa useilla toimialoilla.

Yritykset tarvitsevat luotettavaa ja tarkkaa tietoa nopeasti muuttuvassa liiketoimintaympäristössä voidakseen tehdä oikeita ja oikea-aikaisia päätöksiä toiminnan suunnasta, tehostaa toimintaansa ja sopeutua markkinoiden muutoksiin. Se edellyttää edistyksellistä ja ainutlaatuista liiketoimintatietoa, joka yhdistää parhaita käytäntöjä hyödyntävän liiketoiminta-analytiikan, datan louhinnan ja visualisoinnin sekä datatyökalut ja -infrastruktuurin tiedolla johtamiseksi. Olemme innoissamme, että Cubiq Analyticsin avulla voimme vahvistaa digitaalisia konsultointipalvelujamme ja tarjota asiakkaillemme ympäri maailman mahdollisuuden hyödyntää Cubiq Analyticsin ainutkertaista data- ja analytiikkaosaamista heidän liiketoimintansa edistämiseksi.

– Saara Söderberg, johtaja, AFRY Management Consulting

Liitymme innolla mukaan AFRYn kansainväliseen huipputiimiin. Näemme valtavan potentiaalin AFRYn ja Cubiq Analyticsin yhteiselle, globaalille digitaalisten ratkaisujen palvelutarjoomalle, jossa data ja analytiikka ovat merkittävässä roolissa. AFRY on ollut jo pitkään tärkeä kumppanimme, ja nyt toteutunut yrityskauppa on menestyksekkään strategisen yhteistyön tulos. Tämä järjestely avaa runsaasti uusia mahdollisuuksia laajentaa liiketoimintaamme uudelle tasolle. Osana AFRYä voimme entisestään parantaa palveluitamme asiakkaillemme.

– Jussi Huttunen, hallituksen puheenjohtaja, Cubiq Analytics
 

Cubiq Analyticsin on määrä siirtyä AFRYn omistukseen ja osaksi AFRYn raportointia 1.9.2021.
 

LISÄTIETOJA:

Jussi Huttunen
hallituksen puheenjohtaja, Cubiq Analytics
Puh. 050 3559842
jussi.huttunen@cubiq.fi

Saara Söderberg
johtaja, biotalouden liikkeenjohdon konsultointi, AFRY
Puh. 040 5336658
saara.soderberg@afry.com
 

TIETOA AFRYSTÄ

AFRY on Euroopan johtavia suunnittelu- ja konsultointiyhtiöitä, joka edistää muutosta kohti kestävämpää yhteiskuntaa. AFRY syntyi vuonna 2019, kun ruotsalainen ÅF ja suomalainen Pöyry yhdistivät voimansa ÅF:n ostettua Pöyryn.

AFRYlla toimii 16 000 omistautunutta rakennetun ympäristön, teollisuus- ja energia-alojen sekä digitalisaation asiantuntijaa, jotka kehittävät kestäviä ratkaisuja tuleville sukupolville ympäri maailman.

Making Future
 

Lue AFRYn tiedote täältä.