Class Cubiq on moderni trainee-ohjelma, jonka tarkoituksena on tavoittaa nuoret lupaukset ja valmentaa heistä data-analytiikan huippuosaajia. Junior-konsulttimme Elisa Moilanen pääsi koulutuksen aikana kiinni kehitysprojekteihin ja oppi, miten Qlik Sense -kehitystyötä tehdään. Ensimmäiset puoli vuotta ovat tuoneet paitsi paljon uutta oppia ja kokemusta, myös ensimmäiset asiakasprojektit.

Ensiaskeleet

Minulla on kohta kaksi kuukautta takana Junior-konsulttina Cubiqilla ja voin sanoa, että nautin työstäni. Aika tuntuu kuluvan nopeasti tämän mahtavan tiimin kanssa ja tuntuu kun olisin jo pidempäänkin ollut täällä.

Puoli vuotta sitten Class Cubiq 2.0 rysähti käyntiin. Syyskuussa neljä uutta harjoittelijaa, minä heidän joukossaan, pääsi osaksi Cubiq -tiimiä. Tämä oli jo toinen Class Cubiq, jonka yritys järjesti. Ensimmäinen Class Cubiq trainee -ohjelma oli järjestetty keväällä mielettömin tuloksin, joten uusi käynnistettiin heti perään. Neljän kuukauden ajan paikan kokeneimmat konsultit valmensivat meitä käytännönläheisten ja monipuolisten harjoitusten avulla.

Innostus

Innostuksen uusista tulokkaista pystyi tuntemaan ilmassa. Koko Cubiq -tiimi oli vastaanottamassa meitä harjoitteluohjelman kick-off päivänä. Pääsimme heti osaksi tätä vauhdikasta ja äänekästä tiimiä. Tempauduin mukaan innostuksen pyörteisiin ja tälläkin hetkellä, puoli vuotta myöhemmin, on sama fiilis päällä.

Tiimihenki

Ensimmäisten viikkojen aikana sain huomata miten saumattomasti työnteko ja yhteistyö Cubiqilla sujui. Jokaisella cubiqlaisella on oma erikoisosaamisensa ja vahvuusalueensa, näin jokainen sai annettua oman panoksena pöytään. Valmennuksen aikana pääsin hiomaan omia vahvuuksiani ja niiden pohjalta suunnittelemaan urapolkuani. Jokainen cubiqlainen piti huolta, että sain kaiken mahdollisen tuen koulutuksen ajaksi. Kiireenkin keskellä jokaisella on aikaa huomioida muita ja pitää huolta, että kaverikin viihtyy töissä. Myös vapaa-ajalla viihdytään yhdessä lajikokeilujen ja afterwork-aktiviteettien merkeissä.

Laatu

Ensimmäiset kuukaudet täyttyivät opiskelusta ja koulutuksista. Pääpaino koulutuksissa oli Qlik-teknologiassa ja Qlik Sense -kehityksessä. Koulutuksia oli useita viikossa sekä joka kuukaudelle omat harjoitustyöt. Opiskelu on pääsääntöisesti itseopiskelua. Ohjelmaan kuului myös henkilökohtainen tutori koulutuksen ajaksi sekä mentori ohjaamaan asiakastöissä. Koulutusohjelman aikana sain valmiudet toimia Junior-konsulttina asiakasprojekteissa laadukkaasti ja oma-aloitteisesti. Oli mahtava huomata, miten Cubiq panostaa työntekijöidensä osaamiseen ja kehitykseen.

Luottamus

Koulutuksen loppuvaiheessa aloin löytämään omia vahvuuksiani. Class Cubiqin lopputyönä pääsin tekemään sisäisen raportointisovelluksen kehitystä, jossa asiakkaana toimi itse Cubiqin toimitusjohtaja. Kyseinen sovellus tuli lopuksi koko yrityksen käyttöön. Class Cubiqin jälkeen pääsi nopeasti asiakasprojekteihin mentorin johdolla. Jokainen meistä Class Cubiqiin osallistuneista on koulutusohjelman jälkeen päätynyt erilaisiin työtehtäviin omien vahvuuksien ja mielenkiinnon kohteiden mukaan.

Jatkuva innostus huokuu cubiqlaisten työnteossa ja se näkyy myös tuloksissa. Työn tekeminen on hyvin itseohjautuvaa. Saan asettaa itselleni sopivat työajat sekä vaikuttaa oman työni sisältöön. Työni on hyvin antoisaa ja haastavaa sopivissa määrin. Opin vieläkin joka päivä jotain uutta.