Paulig on vuonna 1876 perustettu perheomisteinen yritys, joka toimii menestyksekkäästi 13 maassa. Paulig Group on tunnettu laadukkaista tuotemerkeistään, kuten Paulig, Santa Maria, Risenta ja Gold&Green. Laadun varmistamiseksi Cubiq ja Paulig kehittivät yhteistyössä talousraportointijärjestelmän, joka on vapauttanut yrityksen aikaa perusraportoinnista analyysien tekemiseen ja vienyt päätöksentekoa laadukkaampaan suuntaan.

TAVOITETILA: KOHTI PAREMPAA LIIKETOIMINTA-ANALYTIIKKAA

Cubiqin ja Paulig yhteistyö käynnistettiin vuonna 2016 tavoitteenaan uudistaa Pauligin raportointijärjestelmiä. Neljä divisioonaa, 50 yhtiötä sekä lukuisat järjestelmät ja Excel-tiedostot olivat hajauttaneet yrityksen datan vuosien saatossa. Datan hyödyntäminen päätöksenteossa koettiin haastavaksi, sillä nopean yleiskuvan ja ajantasaisten lukujen saaminen oli aikaa vievää. Yhteistyön tavoitteena oli yhdenmukaistaa etenkin Paulig Groupin talousraportointia ja parantaa samalla datan laatua ja luotettavuutta. Lisäksi yrityksessä haluttiin, että data on avointa kaikille sitä tarvitseville.
 

STRIVE FOR EXELLENCE – ARVOT TOIMINNAN YTIMESSÄ

Paulig toimintakulttuuri perustuu yhdessä luotuihin arvoihin, jotka ohjaavat työntekijöiden lisäksi myös yrityksen päätöksentekoa. ”Stay Curious”, ”Strive for Excellence” ja ”Grow Together” asettavat siten vaatimuksia myös yrityksen analytiikkaympäristöille: Datan on oltava laadukasta, uteliaiden hyödynnettävissä ja mahdollistettava yritystä oikeaan suuntaan vievät yhteiset päätökset.

Pauligin arvoja ovat “Stay Curious” ja “Strive for Excellence”. Analytiikkaratkaisut auttavat toimimaan arvojemme mukaisesti: Kaikilla on sama data ja kaikki pystyvät hyödyntämään tietoa ja kehittämään omaa toimintaansa.

– Anna Engblom, Business Controller, Paulig
 

RAPORTTIEN TUOTTAJASTA ANALYYSIEN TUOTTAJAKSI

Cubiqin ja Paulig yhteistyössä toteuttama talousraportointiratkaisu on vapauttanut talousosaston ja controllerien aikaa merkittävästi olennaisiin asioihin. Aiemmin aika hupeni raporttien tuottamiseen, ja olemassa olevien raporttien ylläpito vaati paljon työtä. Esimerkiksi muutokset raporttien aikajaksoihin tai pienet lisäykset raporteille veivät aivan liian paljon aikaa. Cubiqin ja Pauligin yhteistyö on kääntänyt tilanteen päälaelleen: entisestä raporttien tuottajasta on tullut merkittävä analyysien tuottaja. Samalla myös analyysien nopeus ja luotettavuus ovat kasvaneet.

Ratkaisun parhaat ominaisuudet ovat ennen kaikkea nopeus ja luotettavuus. Pystymme tekemään entistäkin nopeammin ja luotettavammin erilaisia analyysejä johdon tarpeisiin eri päätöksentekotilanteissa. On voitu vapauttaa aikaa perusraportoinnista analyysien tekemiseen.

– Mikko Saukkonen, Group Business Controller, Paulig
 

Ratkaisun avulla tieto on helposti kaikkien saatavilla, mikä on lisännyt etenkin toiminnan läpinäkyvyyttä.

Organisaation eri tasoilla voidaan käyttää täysin samaa dataa hyödyksi. Analyysin luotettavuus ja toistettavuus ovat merkittävästi parempia kuin ennen.

– Mikko Saukkonen, Group Business Controller, Paulig Group
 

LUE LISÄÄ YHTEISTYÖSTÄ

Kiinnostuitko? Lue lisää Cubiqin ja Pauligin yhteistyöstä sekä ota yhteyttä, niin keskustellaan tarkemmin, miten voisimme yhdessä optimoida organisaationne analytiikan arvoketjua.

Katso myös muut asiakastarinamme:
 

Vincit – Moderni analytiikka itseohjautuvan organisaation tukena

Data-analytiikka työhyvinvoinnin tukena: Case Snellman

Asiakastarina: Fortum

Asiakastarina: Ruokavirasto